جستجو کردن
Close this search box.
جستجو کردن
Close this search box.

توسعه پایدار

اهداف توسعه پایدار مجموعه‌ای از ۱۷ هدف جهانی به هم پیوسته است که به‌منظور ارائه طرحی برای دستیابی به آینده بهتر و پایدارتر برای همه، طراحی شده‌اند. اهداف توسعه پایدار (sustainable development goals) که به عنوان اهداف جهانی نیز شناخته می شوند، در سال ۲۰۱۵ توسط سازمان ملل متحد به عنوان یک فراخوان جهانی جهت اقدام برای پایان دادن به فقر، حفاظت از کره زمین و تضمین اینکه تا سال ۲۰۳۰ همه مردم از صلح و رفاه برخوردار خواهند بود، تصویب شد.

 

رشد اقتصادی پایدار از نظر زیست محیطی نام دیگری برای مفهوم توسعه پایدار است. هدف آن دستیابی به هماهنگی بین پایداری محیطی، پایداری اقتصادی و پایداری سیاسی-اجتماعی است. توسعه پایدار همیشه ما را تشویق می‌کند تا با تغییر تدریجی شیوه‌های توسعه و استفاده از فناوری‌ها، منابع خود را حفظ و ارتقا دهیم. همه کشورها باید نیازهای اساسی خود از قبیل اشتغال، غذا، انرژی، آب و بهداشت را تامین کنند. همه حق داشتن یک محیط سالم، ایمن و پاک را دارند. با کاهش آلودگی، فقر و بیکاری می توان به راحتی به این امر دست یافت.

 

یکی از اهداف 17 گانه اطمینان از دسترسی به انرژی مقرون به صرفه، قابل اتکا، پایدار و مدرن است. تلاش ها برای دستیابی به انرژی پایدار باید افزایش یابد. سهم انرژی های تجدید پذیر ۱۷% کل انرژی مصرفی است. ورود سرمایه به کشورهای در حال توسعه برای دست یابی به انرژی های تجدیدپذیر در حال افزایش است. انرژی برق در حقیقت نبض حیات جوامع مدرن است. توسعه زیرساخت‌های توزیع این انرژی، اثر شگرفی بر توسعه مناطق مختلف و رشد اقتصادی و اجتماعی آن‌ها دارد. بر همین اساس از جمله مهم‌ترین اهداف توسعه پایدار، ایجاد بستری برای دسترسی همه به انرژی پاک و البته در قیمت مناسب و قابل‌ پرداخت است.

 

چهار بعد هدف شماره 7 در توسعه پایدار یا  SDG 7:

  • مقرون به صرفه بودن،
  • قابلیت اطمینان،
  • پایداری
  • مدرنیته

 

اهداف تامین انرژی پاک و مقرون‌ به صرفه برای همه تا سال 2030:

  • دسترسی همگانی به خدمات انرژی مقرون به صرفه، قابل اعتماد و مدرن را تضمین کنید.
  • سهم انرژی های تجدیدپذیر در ترکیب انرژی جهانی به طور قابل توجهی افزایش یابد.
  • دو برابر نرخ جهانی بهبود بهره‌وری انرژی
  • افزایش همکاری بین المللی برای تسهیل دسترسی به تحقیقات و فناوری انرژی پاک، از جمله انرژی های تجدیدپذیر، بهره‌وری انرژی و فناوری پیشرفته و پاک تر سوخت های فسیلی، و ترویج سرمایه‌گذاری در زیرساخت‌های انرژی و فناوری انرژی پاک
  • توسعه زیرساخت‌ها و ارتقای فناوری برای تأمین خدمات انرژی مدرن و پایدار برای همه در کشورهای در حال توسعه، به ‌ویژه کشورهای کمتر توسعه یافته، کشورهای جزیره ای کوچک در حال توسعه، و کشورهای در حال توسعه محصور در خشکی.

 

شرکت توسعه انرژی متین آمادگی دارد، به ارائه خدمات مطالعاتی، سیاست گذاری، برنامه ریزی و اجرایی در حوزه توسعه پایدار انرژی به نهاد های و ارگان ها سیاست گذاری و اجرایی بپردازد.